AVAZ SAZNAJE

Tužno jutro: Preminuo je Mika Šabić iz Konjica, čovjek koji je spasio stotine života dobrovoljno vozeći kisik za oboljele od Covida

U teškim i neizvjesnim vremenima pomagao ljudima zaraženim pandemijom koronavirusa, a skromni Mika je govorio kako to nije ništa posebno, da mu je najbitnije da su mu komšije dobro i zdravo

Miralem Mika Šabić: Bio je heroj nacije. Avaz

E. Ć.

4.2.2022

Heroj iz Konjica Miralem Mika Šabić je preminuo, saznaje portal "Avaza". 

Najteža vremena uvijek iznjedre heroje, a u vrijeme koronavirusa i neizvjesnosti u Konjicu, kada su građani ovog grada masovno oboljevali i bili smješteni u improvizirani izolatorij, pojavio se Mika. On je svojim kombijem svaki dan od Sarajeva do Konjica vozio boce života vrijednog kisika. 


Liječenje u Turskoj

Pisali su o njemu i svjetski mediji.

- Nije to ništa posebno. Meni je najbitnije da su naše komšije dobro i zdravo - govorio je skromni Mika.

Potom se i on razbolio. Bolovao je od teškog oblika tumora na mozgu. Nakon bolničkog tretmana u Mostaru, Šabić je u septembru otputovao u Tursku na liječenje, ali danas je stigla tužna vijest.


Geler u plućima

Mika je bio dobrovoljni davalac krvi dugi niz godina, ratni vojni invalid koji je dva puta ranjavan, a od jednog ranjavanja mu je ostao geler u plućima. Kasnije je postao heroj novog doba i spasitelj brojnih života dovozeći boce s kisikom.

Redakcija "Avaza" upućuje iskreno saučešće porodici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.