ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: “Inckov zakon” neće biti objavljen u Službenom glasniku RS

Mi ne želimo da sjedimo skrštenih ruku, poručio je on

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. AGENCIJE

A. O.

4.2.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da RS zaključcima Narodne skupštine potvrđuje da je "suverena u odlučivanju i da nije destabilizujući faktor u državi".

- Mi njima zauzimamo svoj proaktivan stav u aktuelnoj krizi i sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva da su svi problemi potpisani našim imenom i prezimenom. Ljudima u RS je jasno da nisu, ali neki spolja radije zadržavaju predstavu o našoj krivici - istakao je Dodik  za “Nezavisne novine”.


Protivno interesima

Naglasio je da mu nije poznato da se u državnim institucijama išta odlučivalo što je bilo protivno interesima RS ili zaključaka koje je usvojila skupština ovog bh. entiteta u julu prošle godine.

- Naravno da ne prihvatamo tzv. Inckov zakon niti će taj zakon biti objavljen u "Službenom glasniku RS". Kako će dio međunarodne zajednice da riješi to pitanje, to prepuštamo njima - poručio je Dodik. 


Sporni zakon

- Ali mi ne želimo da sjedimo skrštenih ruku, čekajući milost neizabranih stranih državljana kad bi se oni mogli pozabaviti pitanjem spornog zakona. Sve vrijeme govorimo o tome da moramo da budemo suvereni u odlučivanju, mi ništa drugo ne radimo - zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.