OGLASILI SE

Nova poruka iz Ruske ambasade "Dnevnom avazu": Ne brinite, mirno spavajte

Jedino što bismo željeli je da kada pripremate materijale o Rusiji barem ponekad uključite svoj razum i dušu, a ne da samo slijepo slijedite upute koje pripremaju strani cinici, lažovi i manipulatori

Ruska ambasada u Sarajevu. Avaz

E. T.

18.2.2022

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini objavila je odgovor "prijateljima iz “Dnevnog Avaza”. Kako su naveli, mail u kojem su nam uputili prijetnje, oni smatraju internom prepiskom i da su željeli da bude objelodanjen, to bi učinili. 

- Dragi prijatelji, molimo vas, ništa ne brinite i mirno spavajte. Zalažemo se za slobodu govora i podržavamo vaše pravo na slobodu izražavanja.

Jedino što bismo željeli je da kada pripremate materijale o Rusiji barem ponekad uključite svoj razum i dušu, a ne da samo slijepo slijedite upute koje pripremaju strani cinici, lažovi i manipulatori.

Uz nepokolebljivo poštovanje, Ured za odnose sa javnošću Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini - navodi se u njihovoj reakciji.

Putinove igre

Podsjećamo, jučer su iz Ambasade Rusije u BiH uputili prijeteće poruke "Dnevnom avazu", kao reakciju na komentar pod naslovom "Putinove igre". 

Iz Ambasade Rusije jučer su napisali:



– Što se tiče Vašeg „komentara dana“, koji je 16.02.2022. objavio najčitaniji i najuticajniji list u Bosni i Hercegovini – izdanje Dnevni Avaz, željeli bismo istaći sljedeće.

Naravno da Rusija ima dušu. Upravo iz tog razloga i sumnjamo ima li dušu iko od naših partnera sa njihovom pokvarenom pločom o nekoj „bezdušnoj podršci Rusije secesionističkih poruka“. Upravo s dušom zalažemo se za uspostavljanje konstruktivnog dijaloga u Bosni i Hercegovini.

Udarac iz dubine ruske duše

Podržavamo njen suverenitet, teritorijalni integritet, ravnopravnost njenih konstitutivnih naroda i entiteta u skladu sa Opštim okvirnim sporazumom u miru u Bosni i Hercegovini. Ali ultimativna odgovornost za to kako će se BiH razvijati je na samim stanovnicima ove zemlje. I to zahtjeva ne samo razum, već i dušu.

S dušom se zalažemo za poštovanje normi međunarodnog prava, bilo da je u pitanju poštovanje procedure imenovanja novog visokog predstavnika u BiH ili implementacija Sporazuma iz Minska.

Duša, duševnost, duhovnost su vrijednosti koje su uvijek bile karakteristične za Rusiju. Ali, na kraju krajeva, sve ima svoje granice, čak i naše strpljenje. I ako ćemo biti prisiljeni da odgovorimo udarcem na provokacije cinika, licemjera i manipulatora, to će biti udarac iz dubine ruske duše - stoji u jučerašnjoj reakciji Ruske amabasade upućenoj Dnevnom avazu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.