ZASTUPNICA ZELENIH

Evropska parlamentarka poručila Milanoviću: BiH nije Hrvatska, već nezavisna i suverena država koja može odlučivati sama za sebe

Fon Kramon je istakla da se raduje Općim izborima, šaljući poruku kako će se oni održati uprkos Milanovićevim pokušajima

Fon Kramon: Raduje se Općim izborima. Avaz

E. Ć.

19.2.2022

Evropska parlamentarka i zastupnica ispred njemačke stranke Zelenih Viola fon Kramon (von Cramon) komentarisala je izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je rekao da će se umiješati u izborni proces u Bosni i Hercegovini.

Milanović je ponovo "napao" Bosnu i Hercegovinu, a između ostalog rekao je kako nikad neće ući u NATO jer je "nikakva". Poručio je i da će se miješati u izborni proces i raditi na tome da blokira izbore u BiH.

- Ako ne dođe do dogovora, onda se izbori ne bi trebali održati. Dat ću sve od sebe da se izbori ne održe - rekao je Milanović. 

Fon Kramon je reagovala na izjavu hrvatskog predsjednika, te poručila da će dati sve od sebe kako bi njemu bilo jasno da BiH nije Hrvatska, već nezavisna i suverena država koja može odlučivati sama za sebe.

Evropska parlamentarka je istakla da se raduje Općim izborima, šaljući poruku kako će se oni održati uprkos Milanovićevim pokušajima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.