SARAJEVO

Turković i Satler: Hitno zaustaviti rat, podrška suverenitetu Ukrajine

Imamo moralnu i svaku drugu obavezu da se usprotivimo ratu i nasilju. Bosna i Hercegovina je uvijek bila i bit će na pravoj strani historije, poručila je Turković

Sa sastanka. Screenshot

Avaz.ba

25.2.2022

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je danas sa ambasadorima država članica Evropske unije i ambasadorom Johannom Sattlerom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH o situaciji u Ukrajini.

Ambasador Sattler je upoznao ministricu Turković sa službenim stavovima EU i mjerama koje su poduzete u vezi sa situacijom u Ukrajini. Istaknuta je saglasnost u pozivu na hitno zaustavljanje nasilja i ratnih dejstava, te podrška suverenosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Ministrica Turković je naglasila da će BiH, kao država potpisnica Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ispunjavati svoje obaveze, pratiti i pridruživati se stavovima Evropske unije.

- Imamo moralnu i svaku drugu obavezu da se usprotivimo ratu i nasilju. Bosna i Hercegovina je uvijek bila i bit će na pravoj strani historije - poručila je Turković


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.