ODRŽANA PRES KONFERENCIJA

Mahmuzić potvrdio: ASA Banka kupila Sberbank BiH

Podsjetimo, zbog dešavanja u Ukrajini, Agencija za bankarstvo Federacije BiH u nedjelju je saopćila da preuzimaju upravljanje Sberbank BiH, te da korisnici nemaju razloga za brigu jer ruskog elementa u ovoj banci u našoj zemlji nema

Mahmuzić: Zamolio bih deponente da imaju razumijevanja i vjeruju da je banka stabilna. Face TV

H. J. I.

1.3.2022

ASA Banka kupila je Sberbank BiH, saopćio je večeras Jasmin Mahmuzić, na pres konferenciji Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine.   Podsjetimo, zbog dešavanja u Ukrajini, Agencija za bankarstvo Federacije BiH u nedjelju je saopćila da preuzimaju upravljanje Sberbank BiH, te da korisnici nemaju razloga za brigu jer ruskog elementa u ovoj banci u našoj zemlji nema.

Istakao je da su svi depoziti građana sigurni te da nema razloga za brigu.

- Zamolio bih deponente da imaju razumijevanja i vjeruju da je banka stabilna. Postoji fizičko ograničenje za svaki depozit, treba vremena da svako dobije novac. Dakle stvara se u tom slučaju nepotrebna panika i osjećaj da se nešto dešava, kada vidite veliki red ljudi. Klijenti mogu tražiti svoj novac, banka i bankomati će raditi normalno, online servisi će raditi normalno - naglasio je Mahmuzić.

Naveo je da će učiniti sve da se Sberbank BIH sačuva i dodao da nema bojazni da dešavbanja u Ukrajini negativno utječu na poslovanje banke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.