DOM NARODA FBIH

Džambas: Osjećam se loše zbog situacije u Ukrajini, jada, žena, prijetnji nuklearnim ratom i nemam uopće volje da raspravljam o zakonu

Ja se lično osjećam loše zbog situacije u Ukrajini, zbog prisjećanja svega što je bilo, tuge, jada, onih majki, žena, prijetnji nuklearnim ratom i zato nemam uopće volje da raspravljam o zakonu, rekla je

Zdenka Čambas: Nemam volje da raspravljam o zakonu. SCREENSHOT

S. S.

3.3.2022

Počela je sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj se odlučuje o zabrani pušenja u zatvorenom javnom prostoru.

Sjednica je počela izlaganjem Marine Bere iz Federalnog ministarstva zdravstva o zdravstvenim aspektima pušenja te se poručilo da je to međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine. Ona je poručila da bi dalje odlaganje provođenja ovog zakona kroz amandmane bilo kontraproduktivno i da onda zakon ne bi ostvario svoju svrhu.


Cilj je smanjenje pušenja

Siniša Skočibušić iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH je rekao da ovaj prijedlog zakona ne znači zabranu pušenja nego kontrolu pušenja.

- Zakon ima učinak na zdravlje kroz smanjenje pušenja. Za dvije godine kada zaživi ovaj zakon imat ćemo tek dugoročne rezultate ovog zakona, koji će se tek onda kroz nekoliko godina akumulirati da bi imali pozitivne rezultate za naš zdravstveni sistem - rekao je Skočibušić.


Zakon danas uopće nije bitan

Zdenka Džambas iz HDZ-a je poručila da se osjeća loše zbog situacije u Ukrajini.

- Ja se lično osjećam loše zbog situacije u Ukrajini, zbog prisjećanja svega što je bilo, tuge, jada, onih majki, žena, prijetnji nuklearnim ratom i zato nemam uopće volje da raspravljam o zakonu. Ne smatram da mi je on danas uopće bitan, jer ljudi ne znaju šta ih čega, ja prva, koga god pitam slegnu ramenima, ne znamo šta nas čeka u životu. Hvala vam za ove dvije godine oko virusa, a za ostalo ćemo vidjeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.