POGREŠNE INFORMACIJE

Nema razloga za brigu: Građani FBiH neće plaćati 4 KM za litar goriva

Sutra, odnosno 4. marta, prosječna cijena derivata u maloprodaji na benzinskim pumpama u FBiH biti viša za 0,01 fening u odnosu na danas, odnosno 3. mart, rekao nam je ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović

Večeras građani masovno pohrlili na benzinske pumpe. Avaz

Piše: N. Aj.

3.3.2022

Apsolutan demantij na informaciju koja se pojavila u medijima da će biti cijena goriva za građane po litru 4 KM. Ono što se sada dešava kao posljedica rasta eventualno nabavnih cijena naših pumpi koja se reflektira u blagom rastu cijena u maloprodaji.

Ovo je za portal "Avaza" rekao ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović.

Sutra, odnosno 4. marta, prosječna cijena derivata u maloprodaji na benzinskim pumpama u FBiH biti viša za 0,01 fening u odnosu na danas, odnosno 3. mart. To znači da je prosječna cijena benzina bila 2,60 KM, a dizel 2,61 KM. Sutra, prema najavljenim cijenama što građani mogu i preko mobilne aplikacije vidjeti "FMT FBIH oil info", benzin će biti 2,61 KM, a dizel 2,62 KM. Dakle, prosječna cijena, podsjećam. Odnosno, ako je u ovom intervalu u posljednjih nekoliko sati došla najava može biti 2,63 KM - kazao je Vujanović.

Podsjećamo da je nakon najave u medijima da će se za litar goriva plaćati oko 4 KM, večeras u Sarajevu ali i drugim gradovima FBiH građani su masovno pohrlili na benzinske pumpe kako bi se osigurali za neko vrijeme i napunili rezervoare po nižim cijenama.

- Imamo sistem evidencije cijena. Svi maloprodavci naftnih derivata tj. benzinske pumpe moraju poslati obrazac promjene cijena i marži barem 24 sata ranije, odnosno u prethodnom danu za naredni dan.

To se sve radi online, softverski, automatska evidencija - pojasnio je Vujanović.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.