PARLAMENTARNA SKUPŠTINA

Počela sjednica Predstavničkog doma: Da li će biti ukinute akcize na gorivo?

Zastupnik ove stranke Saša Magazinović za „Avaz“ kaže da bi ovo bio zdravorazumski alat da se ublaži rast cijena

27. sjednica Predstavničkom doma. S. Spahić / Avaz

Piše: D. H.

9.3.2022

Počela je 27. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Najzanimljivija tačka današnje sjednice svakako je razmatranje prijedlog SDP-a o ukidanju akciza na gorivo, kao načinu smanjenja naglog rasta cijena kojem svjedočimo u našoj zemlji.

Zastupnik ove stranke Saša Magazinović za „Avaz“ kaže da bi ovo bio zdravorazumski alat da se ublaži rast cijena.

Sjednici prisustvuje 29 zastupnika, a u sali se nalaze svi članovi Kolegija Predstavničkog doma PS BiH nakon duže vremena Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, kao predsjedavajući, odnosno zamjenici predsjedavajućeg.

Pored toga, između ostalog će se razmatrati i zahtjev poslanika Snježane Novaković-Bursać i Jakova Galića za razmatranje Prijedloga zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocida po hitnom postupku, zahtjev za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku te razmatranje inicijative poslanika Damira Arnauta kojom se nalaže Ministarstvu civilnih poslova BiH da u roku od 14 dana od dana usvajanja ove inicijative uspostavi postupak i otpočne proces izdavanja jedinstvenih COVID-19 certifikata s QR kodom, s ciljem njihovog korištenja van Bosne i Hercegovine.

Na zahtjev poslanika Snježane Novaković-Bursać, Nebojše Radmanovića, Obrena Petrovića, Sanje Vulić, Dragana Bogdanića i Ljubice Miljanović na dnevnom redu je razmatranje prijedloga o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost po hitnom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.