SNAŽNE PORUKE

Zajednička konferencija opozicije: Otvaramo vrata evropskom putu BiH

Kolega Bećirović je već pokrenuo proceduru za prikupljanje potpisa za sazivanje hitne sjednice Doma naroda - kazao je Magazinović

Predrag Kojović i Denis Zvizdić. N1 (Screenshot)

Piše: D. H.

10.3.2022

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić i poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Peđa Kojović, Branislav Borenović i Damir Arnaut održali su danas press konferenciju.

Predsjedavajući dr. Zvizdić da su sinoć u Predstavničkom domu Parlamenta BiH usvojena tri bitna zakona koja mogu otvoriti vrata evropskom putu BiH.

- Imajući u vidu činjenici da je Zakon o javnim nabavkama usvojen ranije i upućen Domu naroda, sada su sva tri  zakona, dakle uz njega i Zakon o VSTV-u i Zakon o sukobu interesa,  koja su bitna za evropski put BiH upućena Domu naroda i nadam se da će biti htino usvojena u cilju dobijanja kandidatskog statusa, koji bih Bosni i Hercegovinu stavio trajno na tračnice evropskih intergacije. To bi poslala trajnu poruku svima u regionu i svijetu da BiH pripada Evropskoj uniji.

Zastupnik SDP-a Saša Magazinović u svom izglaganju osvrnuo se na jučer usvojeni prijedlog o ukidanju akciza na naftne derivate u BiH.

- Prije nego što smo došli u priliku da se izjasnimo o zakonu kojim se ukidaju akcize. Rekli smo da postoji potpuna logika da se usvoji jedna takav zakon, a da li postoji razum rekli smo da će biti poznato 9. 3. Drago mi je da smo svi bili prisutni na glasanja podržali zakon kojim su ukinute akcize i time je predstavnički dom pokazao vrstu odgovornih aktivnosti i čitavo jutro čekamo i na pozitivan signal Doma naroda koji treba potvrditi ovu odluku. Imamo razloga da vjerujemo da će biti podrške i u Domu naroda - naveo je Magazinović.

Magazinović je kazao kako se ne može čekati 24. marta kada je zakazana sjednica Doma naroda, jer je potrebno da ova odluka hitno stupi na snagu.

- Ne možemo čekati s tim. Kolega Bećirović je već pokrenuo proceduru za prikupljanje potpisa za sazivanje hitne sjednice Doma naroda - kazao je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.