TUŽILAŠTVO BIH

Interpol uhapsio Dušana Lovrenovića

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u kontaktu je sa kolegama iz Republike Hrvatske i bit će pokrenute sve potrebne aktivnosti za izručenje osumnjičenog pravosuđu Bosne i Hercegovine

Lovrenović uhapšen u okviru obimne međunarodne istrage. Avaz

E. Ć.

10.3.2022

Tužilaštvo BiH informisano je od partnerskih institucija Hrvatske, da su agencije za provođenje zakona, lišile slobode Dušana Lovrenovića, rođenog 1994. godine, saopćeno je iz ove institucije.

- Navedeni je osumnjičen u okviru obimne međunarodne istrage, koju vodi Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a odnosi se na djelovanje grupe za organizovani kriminal, čiji su pripadnici osumnjičeni za neovlašteno međunarodno krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga krivična djela.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u kontaktu je sa kolegama iz Republike Hrvatske i bit će pokrenute sve potrebne aktivnosti za izručenje osumnjičenog pravosuđu Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.