ZATVORENA SJEDNICA

Gradsko vijeće Sarajeva sutra donosi odluku o dodjeli Šestoaprilske nagrade

Vijećnici će donijeti Odluku i o dodjeli nagrade „Graham Bamfor” posthumno - Nerminu-Bela Sukiću

Sa ranije održane sjednice. A. OVČINA

A. O.

15.3.2022

Gradsko vijeće Grada Sarajeva sutra će na sjednici donijeti Odluku o dodjeli „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2022. godini.

Kandidat za nagradu koji je dao doprinos u oblasti privrede je Privredno društvo za promet i usluge „Alternativa“ Sarajevo, kandidat koji je dao doprinos u oblasti nauke i obrazovanja je Rifat Škrijelj, a kandidati koji su dali doprinos u oblasti kulture i umjetnosti su Damir Imamović i Avdo Huseinović.


Gradski vijećnici

Također, kandidat za Šestoaprilsku nagradu u oblasti zdravstva i socijalne zaštite je Željko Ler, a kandidati koji su dali doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva su Borislav Boro Kontić i Mensur Bektić.

Gradski vijećnici će donijeti Odluku i o dodjeli nagrade „Graham Bamfor” posthumno - Nerminu-Bela Sukiću.


Zatvorena sjednica

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, sjednica će biti održana u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a prema Poslovniku i Odluci o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“, odlučivati će na zatvorenoj sjednici za javnost.

Nakon sjednice, predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović i predsjedavajući Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ Nihad Uk će dati izjave za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.