ŠEFICA BH. DIPLOMATIJE

Posjeta Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH: Vilić i Bošnjak primili Turković

Učesnici sastanka su razgovarali o trenutnoj saradnji i o izazovima sa kojima se susreću pripadnici Direkcije prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka

Sastanak Turković sa Vilićem i Bošnjakom. DKPT

E. Ć.

16.3.2022

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i njegov zamjenik Ivica Bošnjak, primili su danas u posjetu ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković. 

Učesnici sastanka su razgovarali o trenutnoj saradnji i o izazovima sa kojima se susreću pripadnici Direkcije prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, poboljšanju njihovog radno-pravnog statusa i donošenju neophodnih zakonskih propisa, a sve u cilju efikasnijeg obavljanja poslova iz svoje nadležnosti.

Ministrica Turković je pohvalila rad Direkcije i izrazila zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata Direkcije, koji su mjerljivi i uspješni. Pružila je punu podršku u daljem radu Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, a sve u cilju održavanja sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Direktor Vilić se zahvalio ministrici Turković na dosadašnjoj podršci koju pruža Direkciji, kao jednoj od policijskih agencija u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH, te joj uručio Zlatni reljefni policijski amblem Direkcije za izuzetnu saradnju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Mistarstva vanjskih poslova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.