KANCELAR AUSTRIJE

Nehamer sa Cikotićem: Razgovarali o saradnji u oblasti sigurnosti

Između ostalog, razmjenjeni su stavovi oko uticaja rata u Ukrajini na zemlje Balkana te ključnim sigurnosnim izazovima za BiH i region, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH

Selmo Cikotić i Karl Nehamer. Ministarstvo sigurnosti BiH

E. Ć.

17.3.2022

Austrijski kancelar Karl Nehamer (Nehammer) večeras je stigao u Sarajevo, a tom prilikom sastao se s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem.

Ovaj sastanak je nastavak jačanja bilateralnih i regionalnih odnosa u oblasti sigurnosti i nadovezuju se na nedavno održane otvorene i veoma sadržajne razgovore ministra Cikotića i kancelara Nehamera u Beču, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.


- Partnerski odnosi i otvorena saradnja između BiH i Austrije u oblasti sigurnosti i suzbijanju ilegalnih migracija razvijeni su tokom prethodnog mandata Nehamera na funkciji ministra unutrašnjih poslova. 

U tom periodu između Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Austrije postpisan je i memorandum o jačanju saradnje u borbi protiv ilegalnih migracija.

I na današnjem sastanku Cikotić i Nehamer su razgovarali o budućoj saradnji u oblasti sigurnosti, uključujući i rješavanje problema ilegalnih migracija. 

Između ostalog, razmjenjeni su stavovi oko uticaja rata u Ukrajini na zemlje Balkana te ključnim sigurnosnim izazovima za BiH i region - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.