SAOPĆENJE ZA JAVNOST

MVP BiH domaćin trećeg sastanka Upravnog odbora zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope "Horizontal Facility II"

Sredstva dodijeljena Bosni i Hercegovini kroz ovaj program iznose 3,67 miliona eura

MVP BiH domaćin trećeg sastanka. Ilustracija

H. J. I.

21.3.2022

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu će se danas u 15:40 sati održati treći sastanak Upravnog odbora zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope "Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022" (Horizontal Facility II).

Predstavnicima medija će se obratiti zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc. Josip Brkić i direktorica Ureda Generalnog direktorata za programiranje Vijeća Evrope Verena Tejlor (Taylor). 

Sudionici trećeg sastanka Upravnog odbora zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope "Horizontal Facility II" imat će priliku razgovarati o implementaciji programa i provedbi pet projekata: "Jačanje principa tretmana osoba lišenih slobode zasnovanog na ljudskim pravima, evropskim standardima i najboljoj praksi u Bosni i Hercegovini", "Promocija različitosti i jednakosti u BiH", "Sprečavanje i borba protiv trgovine ljudima u BiH", "Kvalitetno obrazovanje za sve" i "Sloboda izražavanja i sloboda medija u BiH – JUFREX 2".

"Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022" je zajednička inicijativa Evropske unije i Vijeća Evrope, pokrenuta radi saradnje s regijom zapadnog Balkana i Turskom. Ovaj program razvijen je kao fleksibilan mehanizam koji podržava reformske procese prilagođene korisnicima u oblastima vladavine prava, demokratije i ljudskih prava, u skladu sa evropskim standardima. Sredstva dodijeljena Bosni i Hercegovini kroz ovaj program iznose 3,67 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.