TUŽILAŠTVO BIH

Potpisan ugovor za izvršenje radova na sanaciji deponije Smiljevići

Na ovaj način bit će uspješno riješen višegodišnji problem završetka radova na sanaciji lokacije

Sa potpisivanja ugovora. TUŽILAŠTVO BiH

A. O.

22.3.2022

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, potpisan je ugovor, kojim je riješen višegodišnji problem radova na sanaciji i vraćanju u prvobitno stanje lokacije deponije Smiljevići u Sarajevu.

Potpisivanje ugovora izvršili su v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, ministar resornog ministarstva Enver Hadžiahmetović i predstavnik preduzeća Grakop Kiseljak, koje je izabrano za izvršenje radova.

Na ovoj lokaciji prije nekoliko godina, vršen je proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima osoba nestalih u proteklom ratu, te je nakon provedenog procesa strukturu deponije bilo potrebno vratiti u prvobitno stanje, kako bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje ove gradske deponije.

Radovi će koštati 310.000 KM, od čega je dio sredstava osigurala Vlada Kantona Sarajevo, a dio je osiguran iz sredstava Tužilaštva BiH.

Nakon postignutog sporazuma sa Vladom Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, provedene su aktivnosti za javnu nabavku, radi izbora izvođača radova na vraćanju strukture deponije u prvobitno stanje.

Na ovaj način bit će uspješno riješen višegodišnji problem završetka radova na sanaciji lokacije i vraćanja u prvobitno stanje, radi nesmetanog funkcionisanja glavne gradske deponije u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.