PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Medlin Olbrajt je imala izuzetne zasluge u borbi za odbranu Sarajeva i BiH, ostali smo bez velikog prijatelja

Kroz svoju dugogodišnju impresivnu političku i diplomatsku karijeru Olbrajt je ostavila nemjerljivo pozitivan trag u svijetu, poručio je Radončić

Fahrudin Radončić i Medlin Olbrajt. Avaz

E. Ć.

24.3.2022

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić oglasio se povodom smrti Medlin Olbrajt (Madeleine Albright), prve žene državne sekretarke Sjedinjenih Američkih Država i velike prijateljice Bosne i Hercegovine.

- Duboko me rastužila vijest o smrti Medlin Olbrajt. Bosna i Hercegovina i naš narod pamtit će je kao velikog prijatelja naše domovine.

Za vrijeme agresije, kada nam je kao narodu i državi bilo najteže, tada je državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt imala izuzetne zasluge u borbi za odbranu Sarajeva i BiH.

Kroz svoju dugogodišnju impresivnu političku i diplomatsku karijeru Olbrajt je ostavila nemjerljivo pozitivan trag u svijetu, jer je uvijek bila iskreni borac za demokratiju i civilizacijske vrijednosti našeg vremena.

Odlaskom Medlin Olbrajt ostali smo bez velikog prijatelja. Saosjećam s njenom porodicom u ovim teškim trenucima. Bosna i Hercegovina uvijek će je pamtiti - poručio je Radončić.

Objava predsjednika SBB-a na Instagramu. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.