REAKCIJE

Dr. Željo: Ovo je političko-partijski animozitet prema vrlo uspješnom menadžmentu Opće bolnice

Kao predsjednik Upravnog odbora i u ime svih uposlenika naše bolnice želim da kažem da smo razočarani ovakvim maćehinskim odnosom Vlade FBiH, kaže on

Dr. Željo: Razočaravajuća odluka. Avaz

Piše: E. Maslo

24.3.2022

Ovdje se radi o političko-partijskom animozitetu prema vrlo uspješnom menadžmentu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a sve nauštrb građana KS i pacijenata.

Kazao je ovo za portal "Avaza" dr. Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", nakon što su danas SDA i HDZ glasali protiv da se ovoj zdravstvenoj ustanovi izdvoji pet miliona KM u okviru pružanja pomoći bolnicama.



Pokazali se na djelu kada je najpotrebnije i najteže

- Kao predsjednik Upravnog odbora i u ime svih uposlenika naše bolnice želim da kažem da smo razočarani ovakvim maćehinskim odnosom Vlade prema našoj bolnici - kazao je dr. Željo.

On je naveo da se menadžment Opće bolnice pokazao na djelu kada je najpotrebnije i najteže - za vrijeme korone.

- Uradio se lavovski dio posla, stotine života se spasilo, a redovan radni proces za to vrijeme nije obustavljen. Zar je Opća bolnica zaslužila nakon svega ovakav odnos i da se ostavlja sama na cjedilu poslije toliko uspješnih rezultata, pruženih intervencija i pohvala samih građana - upitao je dr. Željo.


Nikada se nismo žalili

Podsjetio je da je u Općoj bolnici otvoren najmoderniji i najnoviji izolatorij koji postoji u regionu.

- Nikada se nismo žalili niti upirali prstom u druge, tražili krivce, nego smo vrijedno radili i pomagali našim ljudima kada je najteže - kazao je dr. Željo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.