REAKCIJE

Dr. Željo nakon vanredne sjednice UO Opće bolnice: Imamo dovoljno sredstava, donacije su trebale biti zadnja opcija

Na sjednici smo od direktora Ismeta Gavrankapetanovića tražili da se ispita ko, kako i zašto je nastupio nepromišljeno, neovlašteno i iznio dosta neprovjerenih činjenica u javnost

Dr. Željo: UO je obavješten da je stanje na računu pozitivn. Avaz

Piše: E. Ma.

28.4.2022

Informacija da bi Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" mogla ostati bez hrane jer su pojedini dobavljači raskinuli ugovor zbog drastičnog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica, izazvala je pravu buru u javnosti, zbog čega je i dr. Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove za danas zakazao vanrednu sjednicu.

Kako je rekao, i on je bio zatečen pozivima za pomoć u hrani jer situacija nije toliko dramatična.

On je rekao da pacijenti nemaju razloga za paniku, da bolnica radi u punom kapacitetu. UO je obavješten da je stanje na računu pozitivno i da imaju dovoljno sredstava, te da donacije trebaju biti posljednja opcija.



- Opća bolnica ima finansijska sredstva za sve tekuće troškove i nema potrebe za donacijama, što je jedinstveni stav UO. Na sjednici smo od direktora Ismeta Gavrankapetanovića tražili da se ispita ko, kako i zašto je nastupio nepromišljeno, neovlašteno i iznio dosta neprovjerenih činjenica u javnost, čime je nanesena šteta ugledu bolnice i narušen kredibilitet– naveo je dr. Željo za "Avaz".

Također, od direktora je zatraženo da zaduži sve nadležne službe da se provjere svi ugovori, svi okvirni sporazumi, da se ispita da li u njima ima manjkavosti, jesu li uključeni sigurnosni mehanizmi i otkazni rok, te da što prije informira UO o tome.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.