REAKCIJE

Dr. Sead Željo za "Avaz": Rad Opće bolnice nije ugrožen, nema razloga za paniku

Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici UO tražit ću odgovore je li neko, eventualno, zakazao u lancu odlučivanja i kako je ova informacija dospjela u javnost

dr. Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora: Želim istaći da građani nemaju razloga za zabrinutost. Avaz

Piše: E. Maslo

27.4.2022

Nakon informacije da bi Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" mogla ostati bez hrane jer su pojedini dobavljači raskinuli ugovor zbog drastičnog poskupljenja cijena osnovnih životnih namirnica, dr. Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove za portal "Avaza" rekao je da je za sutra sazvao vanrednu sjednicu ovog upravljačkog tijela. 

On je naveo da će se postaviti pitanje je li neko, eventualno, zakazao u lancu odlučivanja, te ko je dao ovakve informacije, a koje su izazvale zabrinutost i smutnju kod građana. Istakao je i da novca na računu ima, da imaju dobru saradnju s Vladom KS, Ministarstvom zdravstva KS i Zavodom zdravstvenog osiguranja, te da apeli za donacijama nisu potrebni.

- Želim istaći da građani nemaju razloga za zabrinutost, brigu. Bolnica je stabilna, bolnica radi i ima sredstva. Menadžment već radi na pronalaženju radnji da se ovaj problem riješi. UO će zatražiti od menadžmenta da poduzme dodatne odgovarajuće radnje - kazao je dr. Željo.


Dodao je da rješenje sigurno postoji i vjeruje da će menadžment iznaći najbolje rješenje.

- Sa sličnim problemima, u regionu se mnogi susreću, kriza u Ukrajini sa reflektira na ekonomiju. Treba kontaktirati i resorno ministarstvo, Vladu i ZZO KS, a da bi se iznašlo najbolje rješenje u skladu sa zakonom i procedurama. Posebno insistiram da kao UO zatražim cijelovitu informaciju kako je ovaj “problem" dospio u medije, po čijem nalogu i u koju svrhu?! Mislim da ćemo iznaći adekvatna rješenja za ovaj problem, koji prema mojim informacijama, nije nerješiv i nije toliko dramatičan, kakvim se želi predstaviti u javnosti.

U okviru insititucija sistema ima sasvim dovoljno prostora i mehanizama da se na dostojanstven način, kakav i priliči Općoj bolnici i njenoj reputaciji, ovaj problem  riješi i otklone svi eventualni nesporazumi, koji su nastali u smislu nedostatka komunikacije i koordinacije unutar zdravstvenog sistema, čiji je dio i Opća bolnica. Redovno pratim i reakcije građana i mogu im poručiti da razloga za paniku nema. Rad Opće bolnice nije ugrožen - istakao je dr. Željo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.