PROBLEMI

Opća bolnica u Sarajevu ostaje bez hrane, pomažu im donatori

Zbog rata u Ukrajini i enormnog rasta cijena osnovnih prehrambenih artikala, pojedini dobavljači raskinuli su ugovore s ovom zdravstvenom ustanovom jer nisu željeli nastaviti saradnju po ranije sklopljenim ugovorima

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Avaz

Piše: E. Ma.

27.4.2022

Zbog rata u Ukrajini i enormnog rasta cijena osnovnih prehrambenih artikala, pojedini dobavljači raskinuli su ugovore s Općom bolnicom „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ jer nisu željeli nastaviti saradnju po ranije sklopljenim ugovorima kada su bile znatno niže cijene, saopćeno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

- Zakon o javnim nabavkama nalaže raspisivanje novog tendera, a procedura za njegovo pokretanje i realizaciju traje dugo te ovaj problem prevazilazimo donacijama društveno- odgovornih kompanija. Nadamo se da će uskoro doći do stabilizacije prilika na tržištu hrane i da ćemo prebroditi trenutnu krizu, a svima koji su pomogli iz Opće bolnice upućujemo veliku zahvalnost - saopćeno je.

Građani Kantona Sarajevo ovu informaciju dijele na društvenim mrežama, pozivajući sve da, koliko ko može od namirnica, odnose u Opću bolnicu.

Kako se navodi, najveća potreba je za uljem, brašnom, šećerom, maslacem, mesom, mlijekom i čajem u rinfuzi.

Također, prema nekim informacijama koje su podijeljene na društvenim mrežama, zalihe hrane mogu potrajati do 15 dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.