TELEFONSKA SJEDNICA

Održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH: Usvojen Globalni okvir fiskalnog bilansa

Podsjećamo, lider HDZ Dragan Čović je prošle sedmice rekao da je usvajanje ovog dokumenta preduslov za usvajanje budžeta, te da bez njega ministar Vjekoslav Bevanda ne može pokrenuti proceduru usvajanja budžeta

Sa ranijih sjednica Fiskalnog vijeća BiH. ARHIV

S. S.

30.3.2022

Fiskalno vijeće BiH održalo je danas telefonskim putem sjednicu na kojoj je razmatran Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 – 2024. godine.

Na sjednici Fiskalnog vijeća, kojom je predsjedavao predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Fiskalnog vijeća BiH Zoran Tegeltija, svi članovi Fiskalnog vijeća u BiH sa pravom glasa, jednoglasno su podržali predloženi dokument Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 – 2024. godine.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Fiskalnog vijeće BiH: zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, ministri finansija u Vladi RS Zora Vidović i Vladi FBiH Jelka Milićević, gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, te guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Podsjećamo, lider HDZ Dragan Čović je prošle sedmice rekao da je usvajanje ovog dokumenta preduslov za usvajanje budžeta, te da bez njega ministar Vjekoslav Bevanda ne može pokrenuti proceduru usvajanja budžeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.