ORUŽANE SNAGE BIH

General Mašović u SAD: Imat će više sastanaka sa zvaničnicima Pentagona

Kako je planirano, general Mašović će posjetiti i Vojnu akademiju "West Point", gdje će se susresti sa bh. kadetima koji se školuju na ovoj visokoj vojnoj ustanovi

Senad Mašović. Arhiv

E. Ć.

1.4.2022

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović će u periodu od 3. do 10. aprila 2022. godine boraviti u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

General Mašović će imati više sastanaka sa zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD-a (Pentagona), a među njima sa načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD-a generalom Danielom Hokansonom, zamjenikom direktora Uprave za strategije, politiku i planove Združenog štaba Oružanih snaga SAD-a generalmajorom Bretom Silvijom (Bretta Sylvia) i zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu SAD-a gospođom Laurom Kuper (Cooper).

Također, u okviru posjete planirani su susreti sa najvišim zvaničnicima savezne države Marilend, sa guvernerom Lerijem Hoganom (Larry) kao i sa komandantom NG Marilend generalmajorom Timotijem Gouvenom (Timoth Gowen) i komandanticom 175. krila Zrakoplovnih snaga NG Marilend brigadiricom Džori Robinson (Jori).

Kako je planirano, general Mašović će posjetiti i Vojnu akademiju "West Point", gdje će se susresti sa bh. kadetima koji se školuju na ovoj visokoj vojnoj ustanovi. Tom prilikom održat će i sastanak sa generalpukovnikom Derilom A. Vilijamsom (Darryl Williams), komandantom Vojne akademije West Point. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.