ČLAN SNSD-A

Da li će u narednih osam mjeseci biti sjednica: Radmanović od danas predsjedavajući Predstavničkog doma

On je bojkotovao i nije učestvovao u radu kolegija u proteklom periodu

Nebojša Radmanović. Agencije

E. Ć.

6.4.2022

Od danas je predsjedavanje Predstavničkim domom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine preuzeo Nebojša Radmanović iz SNSD-a. 

Radmanović je predsjedavanje preuzeo od Denisa Zvizdića (NiP), a tu funkciju će obavljati u narednih osam mjeseci. U tom periodu funkciju prve zamjenice predsjedavajućeg obavljat će Borjana Krišto, dok će Denis Zvizdić biti na poziciji drugog zamjenika.

Inače, sada već bivši predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH, Denis Zvizdić sazvao je hitnu sjednicu za 31. mart, ali tada nije bilo kvoruma za rad jer su je bojkotovali zastupnici stranaka iz RS i HDZ-a BiH.

Kao novi termin redovne sjednice spominjao se 12. april. Sada se postavlja pitanje da li će do sjednice doći jer je Radmanović bojkotovao i nije učestvovao u radu kolegija. 

Snježana Novaković-Bursać, predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a, rekla je da nema informacije o idućoj sjednici, te da je lolegij Zastupničkog doma pregovarao o nekoliko datuma prije Uskrsa i Vaskrsa. Istakla je da će Radmanović sazivati sjednice ako bude zahtjeva.









Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.