STANJE NA PUTEVIMA U BIH

Vozači oprez: Otežan saobraćaj preko planinskog prevoja Rogoj

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na dionici Rudo-granični prelaz Uvac

Stanje na putu Rogoj jutros oko 9 sati. ČITATELJ

A. O.

10.4.2022

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, otežano je saobraćanje preko planinskog prevoja Rogoj (Trnovo-Foča).

Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mokar i mjestimično klizav kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.


Propuštanje vozila

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) i tokom noći se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna i Priboj-Teočak.


Stanje na putu Rogoj oko 13 sati. ČITATELJ

Jedna saobraćajna traka

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja preko mosta ograničena je na 20 km/h.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.