SVI SU KRIVI OSIM NJEGA

Dodik: Za sankcije su krivi britanski obavještajci u vidu PDP-a

Što se mene tiče, uživat ću u činjenici da neću morati više da se bakćem sa ambasadorima koji dolaze iz Britanije, rekao je

Milorad Dodik. AVAZ

Piše: S. S.

11.4.2022

Na konferenciji za medije član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je komentirao sankcije Velike Britanije na način da je za to odgovorna baronesa Arminka Helić i PDP. Rekao je da nije ni planirao ići u Veliku Britaniju i da više neće razgovarati sa britanskim ambasadorom, kojeg je nazvao "smradom".

- Ako sam im ja tema to je veliki uspjeh. Sve što su rekli lažu. To su stari manipulatori i neprijatelji srpskog naroda. I to ne da to sad govorim, nego je tako u niz navrata. Kad god neki britanski ambasador ovdje dolazi da radi, on radi protiv interesa Srba i RS-a. I to rade 200 godina. Ista je edukacija onog ambasadora prije 100 godina i ovog što sad dolazi. Oni ovdje pokušavaju zaštiti nered Pedija Ešdauna - rekao je.

Žele spriječiti moju kandidaturu

Kaže da Pedi Ešdaun "masovno kršio" Dejtonski mirovni sporazum, čemu se oni suprostavljaju.

- Ovo je urađeno na incijativu njihove ekspoziture ovdje, a koja se naziva Partija demokratskog progresa Mladena Ivanića, Borenovića, Trivić i Crnadka. Oni su njihovi obavještani eksponenti na području RS-a i oni su vjerovatno htjeli time da se ugrozi Željkino i moje kandidovanje na pojedinačne funkcije, jer oni misli da ćemo mi tu biti kandidati. To govori da se ovdje želi formirati nova politička struktura od strane obavještajaca. Zato postoje dosta uvjerljivi ukazi da je to ta struktura, koja je spremna kada se dovedu na vlast, da sve učini da se nastavi to razvaljivanje srpskog nacionalnog interesa - nastavio je.


"Lažu"

Navodi da je "jadna BiH koja se na ovaj način brani".

- Što se mene tiče, uživat ću u činjenici da neću morati više da se bakćem sa ambasadorima koji dolaze iz Britanije. Ne zbog sebe lično, jer ja se ovdje ne bavim ličnim pitanjima, nego se bavim politikom štićenja Ustava. Zamislite koliko mora biti manipulativno kada oni kažu da rušimo Ustav. Ovdje je na sceni urušavanje zdravog razuma. Hoće da se obračunaju sa Putinom, pa povezuju nas sa Putinom. Putin je veliki državnik jedne velike države, nacije i mi to poštujemo. To što Britanci ne mogu da ovladaju sirovinskim resursima Rusije na drugi način, baš je jadno da smo Željka i ja tu problem njima, ali to je njihov problema - kazao je.

Povući se sa funkcije, kako je rekao, kada budem siguran da neće biti njegovo povlačenje štetno po srpski narod. 

- Mislim da se svim snagama treba boriti protiv laži koje promovišu Britanci. Britanci su poslali zahtjev da se Srbi proglase genocidnim narodom, a da time ostave ljagu i na našu nerođenu djecu, a sve zahvaljujući Arminki Helić, koja je muslimanka iz Tuzle, a koja je ostvarila tamo neki društveni status. Ja nemam ništa protiv, ali imam protiv njenih laži. Neodržive su njihove tvrdnje. Moram reći da lažu - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.