BURNO REAGIRANJE

Vukanović: Nema opravdanja za Šmitov postupak

Šta mjere ili potezi visokog predstavnika mogu da tangiraju druge zemlje, kazao je Višković

Nebojša Vukanović, jučer na sjednici. PRINTSCREEN

A. O. / N1

13.4.2022

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović i Predsjednik Vlade RS Radovan Višković komentirali su odluku visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christiana Schmidta) da iskoristi bonske ovlasti i suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS, takođe osvrnuli su se i na današnji sastanak visokog predstavnika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Trebamo da vidimo kakvi će biti rezultati večerašnjeg satanka Šmita i Vučića. Nikada nisam bio blagonaklon na intervecionaziam stranaca. Smatram da trebamo biti samostalni i suverena zemlja, a ne da budemo protektorat međunarodne zajednice. Zakone i sve odluke treba da donose izabrani narodni predstavnici u Parlamentu, a ne da ih neko nameće sa strane tako da nema nikakvog opravdanja na postupak Kristijana Šmita - kazao je Vukanović.


Radovan Višković. PRINTSCREEN

Predsjednik Vlade Radovan Višković prokomentirao je da je što se njega tiče Šmitadanas u turističkoj posjeti Beogradu.

- Šta mjere ili potezi visokog predstavnika mogu da tangiraju druge zemlje? Te druge zemlje nemaju visokog predstavnika. Sve dok BiH ima visokog predstavnika ona nije suverena i ona neće biti suverena, Šmit će biti visoki predstavnik u BiH kada ga potvrdi Savjet bezbjednosti onako kako je predviđeno Ustavom BiH koji se zove Dejtonski sporazum - kazao je Višković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.