REAKCIJE

Ambasada Rusije: Šmit može zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi

Za osobu koja sebe zamišlja kao visokog predstavnika, radi poštovanja prema građanima BiH, bolje je, sjedeći u kafiću u Berlinu, zamišljati da je Sarajevu, naveli su iz Ambasade

Ambasada Rusije komentirala izjave Kristijana Šmita. AVAZ

A. Č.

14.4.2022

Iz Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini komentirali su izjave Kristijana Šmita (Christian Schmidt), visokog predstavnika u BiH.

- Uglavnom izbjegavamo da komentarišemo izjave običnih građana, ali ponekad je teško ignorisati izjave državljanina Njemačke Christiana Schmidta. Evo šta on kaže. "Imenovan sam na isti način kao što i moji prethodnici". Da li je gospodin Schmidt ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Christiana Schwartz-Schillinga, su dobili odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a - naveli su iz Ambasade.


Imenovani konsenzusom članova Upravnog odbora

Dalje dodaju da su svi prethodnici Šmita imenovani za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora.

- Osim Kristijana Šmita. Istovremeno smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po našem mišljenju, biti pod opojnim uticajem atmosfere u Bosni i Hercegovini.

Obratili smo pažnju na fudbalsku terminologiju u vokabularu Christiana Schmidta. Ali uostalom, svi razumiju da za suđenje u premijer ligi, što po nivou složenosti Bosne i Hercegovine, treba imati FIFA certifikat.


Zamišljati da je Sarajevu

Što na političkom jeziku znači – imati saglasnost Vijeća sigurnosti UN-a. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi.

I još jedna stvar. Za osobu koja sebe zamišlja kao visokog predstavnika, radi poštovanja prema građanima Bosne i Hercegovine, bolje je, sjedeći u kafiću u Berlinu, zamišljati da je Sarajevu. A ne obrnuto - naveli su iz Ambasade Rusije u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.