OBJAVLJENE UPUTE

MUP RS formirao poseban štab za proteste u Banjoj Luci

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a apeluje na građane da svojim ponašanjem tokom održavanja skupa ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana

Ilustracija. AGENCIJE

S. S.

19.4.2022

MUP RS preduzima redovne mjere obezbjeđenja zbog sutrašnjeg javnog skupa "Sloboda" na Trgu Krajine, saopćeno je iz ove institucije. 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova RS preduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem da održavanje javnog skupa u organizaciji Boračke organizacije RS-a pod nazivom "Sloboda", najavljeno za sutra, 20. aprila 2022. godine na Trgu Krajine u Banjaluci, protekne mirno i dostojanstveno. Ovim povodom, u Ministarstvu je formiran Štab akcije, koji je zadužen za planiranje i praćenje obezbjeđenja događaja. S tim u vezi, biće angažovan potreban broj policijskih službenika koji će vršiti redovno obezbjeđenje skupa - navode u saopćenju.

Kažu da s obzirom da se očekuje povećana frekvencija građana, te da će pojedine saobraćajnice biti blokirane, saobraćaj će biti usmjeravan na alternativne puteve, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

- Građani koji budu željeli da učestvuju u skupu, savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose oružje, pirotehnička sredstva i druge predmete pogodne za nanošenje povreda. Savjet građanima je da sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument - kažu u saopćenju.

Za vrijeme trajanja skupa zabranjena upotreba dronova.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a apeluje na građane da svojim ponašanjem tokom održavanja skupa ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana - stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.