POZNATI REDITELJ

Dino Mustafić: Prašović-Gadžo je pokazala politički i građanski senzibilitet vrijedan aplauza

Ovo nisu formalna, već suštinska pitanja na kojim se pokazuje za kakvo se društvo zalažemo

Dino Mustafić pohvalio potez Prašović-Gadžo. AVAZ

S. S.

20.4.2022

Sanela Prašović-Gadžo (SBB) je na društvenim mrežama podijelila sa pratiocima da je tražila pomjeranje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je bila zakazana za ponedjeljak (25. april), a s obzirom da se i taj dan obilježava Vaskrs.

- Kolegama i rukovodstvu doma sam pojasnila da je veoma ružna poruka koju Parlament FBiH šalje građanima BiH pravoslavne vjere zakazujući sjednicu na dan vjerskog praznika, Vaskrsa. Taj čin pokazuje potpuno odsustvo poštovanja i međureligijskog uvažavanja. A upravo je poštovanje uslov da ova zemlja ide naprijed - rekla je Prašović-Gadžo.



Kolegij je na urgenciju Prašović-Gadžo pomjerio sjednicu za srijedu (27. april), a njena incijativa je naišla na velike pohvale na društvenim mrežama.

Potež Prašović-Gadžo je na društvenim mrežama pohvalio i reditelj i direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu Dino Mustafić.

- U multikonfesionalnoj državi mora se voditi računa o ovakvim stvarima. Sanela je pokazala politički i građanski senzibilitet vrijedan aplauza. Ovo nisu formalna, već suštinska pitanja na kojim se pokazuje za kakvo se društvo zalažemo - poručio je Mustafić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.