ODRŽANA REVIJA

Mališani iz vrtića pokazali kreativnost

Najbolje tačke ocijenit će šestočlani žiri na završnoj manifestaciji u maju

Piše: N. Ć.

20.4.2022

Mališani uživali u reviji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje u Kantonu Sarajevo održana je jučer u vrtiću ŽIŠ.

Na reviji su učestvovali Peta osnovna škola, OŠ „Kovačići“, Treća osnovna škola, OŠ „Stari Ilijaš“, OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, JU „Djeca Sarajeva - Srećica“, JU „Djeca Sarajeva - Kadifica“, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, OŠ „Behaudin Selmanović“, OŠ „Pofalići“.

Djeca su roditeljima i odgajateljima pokazala kreativnost kroz različite umjetničke forme, odnosno tačke koje su uvježbali u vrtiću.

Vršiteljica dužnosti direktora JU „Djeca Sarajeva“ Alma Trnka kazala je da se, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, ova manifestacija ponovo održava u Sarajevu.

- Djeca su raspoložena i vesela. Već smo održali manifestacije u drugim općinama. Ovo je obavezni program, a najbolje tačke izabrat će šestočlani žiri, koji će biti prisutan na završnoj manifestaciji u maju, najvjerovatnije u Centru „Safet Zajko“ - kazala je Trnka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.