NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE

Dragan Vikić ekskluzivno za "Avaz": Hvala svima na velikoj podršci

Zahvaljujem se svim svojim veteranima Odreda Policije "Bosna", svim boračkim veteranima i svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, rekao je Vikić

Komandant Dragan Vikić sa saborcem Samirom Čajićem i advokaticom Adnom Dobojlić. Avaz

Piše: M. Aščić - E. Trako

21.4.2022

Dragan Vikić, legendarni komandant odbrane Sarajeva, dao je ekskluzivnu izjavu za "Avaz" nakon što ga je jutros Sud oslobodio optužbi za ratni zločin na području Kantona Sarajevo. 

U prvoj izjavi za jedan bh. medij, Vikić je kazao:

- Zahvaljujem se svim svojim veteranima Odreda Policije Bosna, svim boračkim veteranima i svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine na šestogodišnjoj podršci, ali i medijima koji su me podržavali - rekao je Vikić za "Avaz".

Podsjetimo, Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava,  optužen po optužnici Tužilaštva da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju. Uzunović i Čovčić su bili optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Sud BiH je svih optužbi Tužilaštva oslobodio, osim komandanta Vikića, i Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Nakon oslobađajuće presude, Vikićevi saborci su komandanta dočekali uz veliki aplauz, a ispred Suda se orilo "Dragane Vikiću ponesi zastavu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.