UPUTIO ČESTITKU

Čović: Vaskrs nas uči da uvijek postoji nada za bolje sutra

Krist nas hrabri na oproštenje grijeha te da u uzajamnom poštivanju i povjerenju, mirne savjesti sijemo radost zajedničkog života čuvajući dostojanstvo čovjeka, rekao je

Dragan Čović čestitao Vaskrs. AGENCIJE

S. S.

22.4.2022

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je u povodu praznika Vaskrsa čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

- U povodu blagdana Kristova uskrsnuća Vama lično, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Bosni i Hercegovini upućujem svoje iskrene čestitke, uz želju da predstojeće presvete blagdanske trenutke proslavite u ozračju mira, radosti i porodičnog zajedništva - poručio je Čović.

Naveo je da se na Uskrs, najveći i najradosniji kršćanski praznik, dogodilo najuzvišenije očitovanje Božje ljubavi prema čovjeku, te da Kristovo uskrsnuće, pobjeda nad grijehom i smrću, ulijeva u naše duše nepokolebljivu nadu da nas On u svojoj brižnoj i vjernoj ljubavi nikada neće napustiti.

- Uskrs nas uči da uprkos svim kušnjama, nedaćama i teškoćama sadašnjice, uvijek postoji nada za bolje sutra, jer Vaskrsli Krist nam dolazi rasvijetliti puteve i potaknuti nas da budemo sposobni razlučiti istinske i prave vrijednosti. On nas hrabri na oproštenje grijeha te da u uzajamnom poštivanju i povjerenju, mirne savjesti sijemo radost zajedničkog života čuvajući dostojanstvo čovjeka - istakao je Čović.

Također, izrazio je želju da u duhu ovih riječi svako od nas doživi Isusovu blizinu, njegovo svjetlo i snagu, radost oproštenja i ispunjenje milošću koja daje snagu za život.

- Neka Vam Kristovo uskrsnuće donese sreću, mir i blagostanje - navedeno je u Čovićevoj vaskršnjoj čestitki, saopćeno je iz PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.