POTVRĐENO ZA AVAZ

Policajcu koji je s bolovanja rasturao drogu određen pritvor: Kome je Nikolić prodavao spid

U operativnoj akciji "Dijamant" otkriveno je i privremeno oduzeto 15 kilograma droge spid, a Nikolić je uhapšen tokom primopredaje veće količine spida

Miloš Nikolić. Avaz

Piše: M. Aš.

24.4.2022

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor za pet osoba osumnjičenih u predmetu kodnog naziva "Dijamant", potvrđeno je za "Avaz".

Riječ je o Milošu Nikoliću rođenom 1993. godine u mjestu Sokolac, koji je uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, potom Jasminu Hodi rođenom 1996. godine u Sarajevu, Daliboru Lugonji Dalibora, rođenom 1980. godine u Sarajevu, Ehvadu Kajaniji rođenom 1995. godine u Sarajevu te Harisu Osmiću rođenom 1992. godine u Splitu.


Neometano vođenje istrage

 - Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužilaštva BiH i SIPA-e i osumnjičeni su da su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa ciljem krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH, veće količine opojne droge "spid", kako bi ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist- rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je kako bi se osiguralo neometano vođenje istrage, zbog opasnosti od bjekstva određenih osumnjičenih, te kako osumnjičeni ne bi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Nikolić je i  pratilac državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića (DNS).



Ranije suspendiran

U operativnoj akciji "Dijamant" otkriveno je i privremeno oduzeto 15 kilograma droge spid, a Nikolić je uhapšen tokom primopredaje veće količine droge prikrivenim istražiteljima. On je još ranije suspendiran zbog tučnjave na Zlatiboru.

Saznajemo da sada Nikoliću, zbog teškog prekršaja u koji je umiješan, prijeti i otkaz s posla.

Pitanje je kome je sve Nikolić prodavao spid i ko je znao za njegove kriminalne aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.