ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Džaferović čestitao Makronu i Golobu pobjede na izborima

U čestitci Makronu navodi da je to važan signal, demokratski izražen od strane građana Francuske, u delikatnom trenutku za Evropu i cijeli svijet

Šefik Džaferović. AGENCIJE

Avaz.ba

24.4.2022

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović čestitao je Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) i Robertu Golobu na pobjedama na izborima u Francuskoj i Sloveniji.

- Poštovani gospodine Golob, primite moje srdačne čestitke na pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji. Vjerujem da će Republika Slovenija i Bosna i Hercegovina kao dvije prijateljske države, koje imaju izuzetno snažne veze, nastaviti razvijati i jačati svoje odnose, kao i da ćemo imati podršku na našem euroatlanskom putu. Radujem se budućoj saradnji - navodi se u čestitci Golobu.

U čestitci Makronu navodi da je to važan signal, demokratski izražen od strane građana Francuske, u delikatnom trenutku za Evropu i cijeli svijet.

- Vjerujem da ćemo nastaviti unaprijeđivati i jačati prijateljske odnose naših zemalja, za dobrobit naših građana, te da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO napisao je Džaferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.