IAKO JE VLASNIK ZEMLJIŠTA

JU Kantonalna bolnica Zenica: Zbog blokada Grada Zenica njemački partner odustao od projekta

Ovaj projekat i dalje ostaje jedan od najprioritetnijih zdravstvenih projekata, čija će realizacija imati ogroman značaj za zdravlje svih stanovnika našeg kantona, poručili su

JU Kantonalna bolnica Zenica. AGENCIJE

A. O.

25.4.2022

JU Kantonalna bolnica Zenica saopćila je danas da i pored izmijenjenih okolnosti, tj. da je JU Kantonalna bolnica Zenica, pravomoćnom presudom Kantonalnog suda, postala vlasnik zemljišta i objekata u krugu bolnice, privatni partner sa kojim je 2019. godine potpisala Ugovor o JPP za realizaciju Projekta interventne kardiologije, ostaje kod odluke o sporazumnom raskidu ugovora.

Naime, kako se navodi, zbog blokada Grada Zenica i nemogućnosti obezbjeđenja prava građenja, kako je bilo predviđeno ugovorom, probijeni su predviđeni rokovi i došlo je do promjene poslovne politike privatnog partnera i gubitka interesa za realizaciju projekta.

Obzirom na navedeno JU Kantonalna bolnica Zenica će u sljedecim danima i mjesecima intenzivirati aktivnosti na iznalaženju zamjenskog privatnog partnera, u skladu sa Zakonima i novim okolnostima, te nastojati obezbjediti što raniju realizaciju Projekta interventne kardiologije.

- Ovaj projekat i dalje ostaje jedan od najprioritetnijih zdravstvenih projekata, čija će realizacija imati ogroman značaj za zdravlje svih stanovnika našeg kantona - poručuju iz Kantonalne bolnice Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.