SUSRET SA SEKRETAROM SAD

Turković se zahvalila Blinkenu na podršci BiH

Naglasila je značaj vraćanja BiH na put reformskih procesa i pune funkcionalnosti institucija za šta je od izuzetnog značaja podrška međunarodnih partnera

Entoni Blinken i Bisera Turković. Facebook

A. K.

28.4.2022

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zahvalila se, jučer tokom susreta, državnom sekretaru SAD Entoni Blinkenu (Antony) na podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini.

Turković je posebno naglasila važnost osiguravanja kontinuiteta prisustva međunarodnih vojnih snaga u BiH koje doprinose miru i stabilnosti regije kao preduslova za napredak. Izrazila je zahvalnost Blinkenu za jasan stav koji je, u tom smislu, iznio nedavno pred Komitetom za vanjske poslove Kongresa SAD.

To je, kako je navela, od vitalne važnosti u promijenjenim geopolitičkim i sigurnosnim okolnostima nakon ruske invazije na Ukrajinu.


Također, ministrica je naglasila značaj vraćanja BiH na put reformskih procesa i pune funkcionalnosti institucija za šta je od izuzetnog značaja podrška međunarodnih partnera, posebno, SAD i Evropske unije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.