POSJETA

Gradonačelnik Bihaća se sastao sa muftijom Kudićem

Pored uzajamnim čestitki, ovo je bila prilika da se razgovara i o pitanjima koja su od zajedničkog značaja za Islamsku zajednicu i Grad Bihać

Šuhret Fazlić i Mehmed-ef. Kudić. MUFTIJSTVO BIHAĆ

A. O.

29.4.2022

Muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića povodom nastupajućih bajramskih blagdana, posjetio je gradonačelnik grada Bihaća Šuhret Fazlić

Pored uzajamnim čestitki, ovo je bila prilika da se razgovara i o pitanjima koja su od zajedničkog značaja za Islamsku zajednicu i Grad Bihać.


Određeni projekti

- Ovom prilikom se zahvaljujem gradonačelniku Fazliću na ovoj predbajramskoj posjeti i čestitkama koje je uputio. Ovo je bila prilika da se zahvalimo gradonačelniku na svesrdnoj podršci projektima Islamske zajednice. Danas smo govorili o adaptaciji zgrade Muftijstva bihaćkog, o rekonstrukciji džamije Fethija, te o drugim projektima od zajedničkog interesa - rekao je muftija Kudić.

Dodao je da ono što je prenio gradonačelniku jeste da je svaka investicija i svaki projekat od zančaja za grad, ustvari, i projekat kojeg podržava Islamska zajednica. 

- Mi imamo priliku često komunicirati sa ljudima koji predstavljaju značajne institucije i često nominiramo određene projekte koje su od značaja za širu društvenu zajednicu, jer je to naša misija i naše opredjeljenje da činimo dobro i da se zalažemo za dobro – poručio je muftija Kudić.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić je iskoristio priliku i čestitao muftiji Kudiću i svim vjernicima nadolazeći bajram, iskazao svoju podršku onome što radi muftija Kudić i njegov tim na adaptaciji zgrade Muftijstva u Bihaću, te obećao snažnu podršku projektima o kojima je bilo riječi tokom ovog razgovora.


Sa održanog sastanka. MUFTIJSTVO BIHAĆ

Adaptacija zgrade

- Prvenstveno sam danas ovdje da našem muftiji izrazim čestitku povodom ramazanskog bajrama, a to ću svakako učiniti i nakon klanjanja bajram-namaza. Također ovu priliku koristim da svim muslimanima, a posebno Bišćanima i Bišćankama, čestitam bajramske blagdane. Mjesec ramazan je na isteku i volio bih kada bi tu blagost, dobrotu i međusobnu solidarnost zadržali i nakon ramazana. Pozitivno sam iznenađen do sada urađenim poslom oko adaptacije zgrade Muftijstva bihaćkog i nadam se da ćemo zajedničkim snagama završiti ovaj reprezentativni objekat od značaja za Grad Bihać i Muftijstvo bihaćko u cjelini - poručio je gradonačelnik Fazlić.

Na sastanku su tretirana još neka pitanja poput izgradnje Konaka u Bihaću, koji je jedan od nacionalnih spomenika ovog grada, kao što se razgovaralo o završetku projekta Gradske džamije u Bihaću i najava njenog otvorenja uskoro.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.