POTPISAO PRISTUPNICU

Šuhret Fazlić pristupio Narodu i Pravdi

Ja želim da se u ovim važnim trenucima za BiH zna na čijoj sam strani, rekao je Fazlić

Elmedin Konaković i Šuhret Fazlić. Fena

FENA

20.12.2023

Osnivač Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) i bivši gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je u centralnom uredu Naroda i Pravde (NiP) u Sarajevu potpisao pristupnicu u tu stranku. 

Govoreći o razlozima koji su ga opredijelili za tu odluku Fazlić je naveo da želi da se zna na čijoj je strani u trenutnoj političkoj situaciji.

"Ja sam na strani Trojke"

- Ja želim da se u ovim važnim trenucima za BiH zna na čijoj sam strani. Ja sam na strani Trojke, na strani političkih lidera i ljudi okupljenih u tim političkim subjektima. Želim također da podsjetim da sam na osnivačkom skupu Naroda i Pravda poručio da Bosna i Hercegovina nije samo od Baščaršije do Marijin Dvora, te da je nama Krajina u prvom planu. Također, zahvalio sam se ljudima iz NIP-a i drugih stranaka Trojke za ono što su radili u posljednje vrijeme, za neke projekte u Bihaću i Krajini i želim da ojačamo taj koncept koji će podržati ravnomjeran razvoj i Bosne i Hercegovine i koji će podržati Krajinu - izjavio je Fazlić.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković izjavio je da je izuzetno cijeni Fazlića i njegovo djelovanje na političkoj sceni.

- Počastvovani smo i zadovoljni što danas u našim redovima formalno u članstvu i vrlo brzo u rukovodstvu Naroda i Pravde imamo čovjeka poput Šuhreta Fazlića. Sreo sam puno političara, ali malo je onih koje možete okarakterisati kao političare koji imaju energiju, drže datu riječ, drže se dogovorenih sporazuma, ugovora, slobodno govore i mislim da baš takve karakteristike krase Šuhreta Fazlića koji je od danas zvanično član Naroda i Pravde - rekao je Konaković.

Konaković je istakao odličnu saradnju sa projektom POMAK u Krajini koji je zajedno sa Narodom i Pravdom, kako je rekao, bio dio pobjedničkog tima Elvedina Sedića i ekipe koja sada uspješno vodi Grad Bihać. Sada su, dodao je Konaković, još jače veze koje bi trebale rezultirati još kvalitetnijom saradnjom.

Krajina duži niz godina bila zanemarena

Konaković je rekao da je Krajina duži niz godina bila zanemarena, te da će takav odnos biti promijenjen što su i pokazali u kratkom periodu u rebalansu budžeta i projektno zajedno sa kolegama iz Trojke, sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem, te nizom aktivnosti ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemala Hrnjića.

- Zato nam treba i efikasna lokalna gradska vlast, ne samo u Bihaću i nadam se da ćemo nakon narednih izbora imati još nekoliko opština koje će biti na tragu istih razmišljanja koje dijelimo - dodao je Konaković.

Zamjenik predsjednika Naroda i Pravde i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović izrazio je zadovoljstvo i dobrodošlicu novom članu NiP-a Šuhretu Fazliću. Izrazio je zahvalnost političkom rukovodstvu Naroda i Pravde iz tog kantona koji su, kako je rekao, uložili maksimum napora da NiP u tom kantonu predstave kao projekat koji je na strani građana i gdje je u fokusu opšti interes.

- Oni su se to obavezali i dosadašnje aktivnosti i formiranje nove vlade bit će zaista jedno novo svjetlo, novi, bolji ambijent za život građana u Unsko-sanskom kantonu koji su u dobroj mjeri otišli u zemlje Zapada, a sada će imati razloga da se vraćaju i da započinju svoje biznise u okviru Bosne i Hercegovine – naveo je Ademović.

Jačanje POMAK-a

Današnji čin pristupanja Šuhreta Fazlića Narodu i Pravdi gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić ne vidi kao slabljenje POMAK-a, nego prije svega kao jačanje interesa Krajine, ali i jačanje ideje POMAK-a u Sarajevu.

- U konačnici mislim da smo sa Narodom i Pravdom pronašli zajedničke vrijednosti i principe, ideale koje dijelimo i to smo pokazali ne samo podrškom meni na zadnjim vanrednim izborima za gradonačelnika grada Bihaća nego i ranije – dodao je Sedić.

Zajednički se, kako je naglasio, zalažu za kapitalne projekte u Krajini kao što su aerodrom u Bihaću, Nacionalni park Una, te bolju saobraćajnu i drugu infrastrukturu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.