RAMAZANSKI BAJRAM

Bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme Kavazovića

Reisu-l-ulemi Kavazoviću Bajram su čestitali predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić te Ejup Ganić, Edhem Bičakčić i Ibrahim Hadžibrajić

E. Ć.

2.5.2022

Bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme Kavazovića - Avaz
Bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme Kavazovića - Avaz
Član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović - Avaz
Fahrudin Radončić i dr. Sead Željo u rezidenciji reisa-l-uleme Kavazovića - Avaz
Član ratnog Predsjedništva RBiH Ejup Ganić i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović - Avaz
+17

Nakon centralne bajramske svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu u Kancelariji reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića organizirano je bajramsko čestitanje.

Riječ je o tradicionalnom događaju, ali zbog pandemije koronavirusa bajramsko čestitanje nije održano u prethodne dvije godine.

Reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću čestitke su uputili državni dužnosnici, dužnosnici institucija i ustanova Islamske zajednice, predstavnici političkih stranaka, kulturnih i drugih institucija, diplomatskog kora, te brojne druge ličnosti i građani. Bajramsku radost najmlađih gostiju uljepšala je bajram-banka.

Reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazoviću Bajram su čestitali predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, kao i predsjednik NO Opće bolnice dr. Sead Željo. Također, u rezidenciji reisu-l-uleme Bajram je čestitao i Ejup Ganić, član ratnog Predsjedništva RBiH, kao i Edhem Bičakčić, predsjednik CIGRA-e, te bivši reisu-l-ulema Mustafa Cerić. Bajramskom čestitanju prisustvovao je i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad, te Srđan Mandić, načelnik općine Centar. Prisutan je bio i lider Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

Sutra će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obilježiti Dan šehida. Centralni događaj bit će održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, s početkom u 11.00 sati. Planirano je prisustvo predstavnika Islamske zajednice, članova šehidskih porodica, kao i predstavnika svih nivoa vlasti, boračkih i drugih organizacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.