NARODNI POSLANIK

Vukanović: Hoće li uskoro planuti HET, Vlada i Elektroprivreda RS kao IRB?

IRB je bacao ogroman novac na reklame, promocije, advokatske usluge u Hrvatskoj, a nije bilo novaca da se poprave prskalice i senzori za dim i požare, naveo je Vukanović

Vukanović: Uzrok požara može utvrditi jedino neka nezavisna istraga. Agencije

E. Ć.

3.5.2022

Nova zgrada Investiciono-razvojne banke RS postala je zgarište, kao što se veći dio porobljene RS pod čizmom režima Milorada Dodika, napisao je Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

- Da li je požar namjerno podmetnut kako bi se uništila dokumentacija i dokazi o pljački nevjerovatnih razmjera, ili je posljedica nemara i anarhije, može utvrditi jedino neka nezavisna istraga, ali je jasno da je prouzrokovana ogromna šteta nevjerovatnih razmjera.


Direktor IRB-a i lažni doktor Vrhovac svakako je najodgovorniji, ali nije jedini, jer nije sposoban i kvalifikovan da vodi važnu instituciju i nije preduzimao potrebne mjere uprkos upozorenjima institucija. IRB je bacao ogroman novac na reklame, promocije, advokatske usluge u Hrvatskoj, a nije bilo novaca da se poprave prskalice i senzori za dim i požare - navodi Vukanović na svom blogu.


Sudbina Banke RS i Bobar banke

Vukanović je istakao kako IRB polako doživljava sudbinu Banke Srpske i Bobar banke.

- Teško je procijeniti koliko stotina miliona maraka su nezakonito izvučene od strane političara na vlasti, tajkuna i dvorskih firmi. Mjesecima od premijera Radovana Nejakog Viškovića, ministrice finansija i Vlade tražim odgovor na pitanje zašto su nedavno Kalderi, koju je kupio Prointer, prebacili 10 miliona maraka, šta je sa kreditima datim Planinskom dobru iz Nevesinja, Farmalendu i drugim propalim privrednim subjektima koji su progutali milione, ali odgovora nema a možda će oni sada potpuno i nestati u požaru kako se istina nikada ne bi utvrdila.


Efikasan način uklanjanja dokaza

Od kupovine zgrade u centru Banja Luke pod sumnjivim okolnostima, muljanjima, namještanju i izvlačenju para, sve je od početka išlo naopako pa na kraju nas ništa ne čudi i ne iznenađuje što je epilog ovakav. 

Tragikomični su pokušaji pravdanja i pojašnjenja direktora i doktora Vrhovca, bivšeg poštara iz Prijedora, koji glupim izjavama i opravdanjima samo još dublje tone u živo blato - napisao je Vukanović na svom blogu, te dodao:

- Ako vrijeme i traljava istraga u pokaže da je za režim ovo efikasan način da se uklone dokazi kriminala, pljačke naroda i države neslućenih razmjera a odgovorni ostanu na slobodi pilatovski perući ruke, bojim se da model postane primjenjiv i na druge institucije i da požar, pod okriljem mraka, iznenada ne zahvati arhivu HET-a, Elektroprivrede RS, Vlade i drugih institucija iz kojih su posljednjih godina izvučene stotine miliona maraka!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.