JOŠ 46 TAČAKA

Ponovo nastavljena sjednica Skupštine KS: Raspravlja se o Zakonu o visokom obrazovanju

Na sjednici će se raspravljati i o Nacrtu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo, Nacrtu Zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica

Sa današnje sjednice Skupštine KS. SCREENSHOT

S. S.

10.5.2022

Ponovo je nastavljena 52. sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a na kojoj će se raspravljati o Nacrtu Zakona o visokom obrazovanju.

Podsjećamo, kada se prošli put na dnevnom redu našao ovaj zakon tadašnja resorna ministrica Melika Husić Mehmedović je podnijela ostavku zbog velikih kritika.

Također će se razmatrati Nacrt Zakona o komunalnoj policiji Kantona Sarajevo, Nacrt Zakona o dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama Kantona Sarajevo", Nacrt Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o turizmu.

Na sjednici će se raspravljati i o Nacrtu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo, Nacrtu Zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica, Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.