GRAČANICA

Na Termama sutra počinje turistička sezona

Nismo uspjeli doznati cijenu cjelodnevnog kupanja koja je lani iznosila 6 KM

H. Čalić

Ilustracija

Foto: H. ČALIĆ


Visoke temperature, prave ljetnje, potakle su uposlenike u doo "Terme" u Gračanici, koje se nalaze u prirodnom ambijentu Sprečku polja, sutra (subota 14.5.) će se otvoriti ovogodišnju turističku sezonu. Na stranici doo "Terme" gosti su pozvani na kupanje, uživanje i rekreaciju, kao i na liječenje koje kreće ujutru od 8 i traje navečer do 20 sati. Lani se ovo uživanje za cijeli dan plaćalo 6 KM.

U ovaj kompleks vlasnici su prethodne tri godine uložili značajna sredstva, kako bi gosti imali što je moguće bolji ugođaj. Prije svega, obezbijeđeno je oko 300 parking mjesta i parkiranje je besplatno. Natkriven je i za zimsko kupanje osposobjen jedan bazen, dok je olimpijski bazen rezervisan za kupače-plivače. U neposrednoj bizini je i manji zatvoreni bazen za starije osobe. Proše godine se za ležaljku plaćalo 2 konvertibilne marke.

Terme su za vrijeme pandemije radile manjim intenzitom, prošla godina je, s obzirom na visoke temperature tokom ljeta dobro radile, svi bazeni su počesto bili prepuni kupača, koji su dolazili iz okolnih gradova, Lukavca, Srebrenika, Gradačca, Doboj Istoka, Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

Kako se više o koronavirusu i ne govori, zaočekivati je da će s obzirom na najve da će kupanje na moru biti papreno skupo, Terme u Gračanici ove godine ostvariti rekord u posjeti. Zanimljivo je da samo dva kilometra dalje, u Kakmužu (RS), cjelodnevni ulaz na Terme "Ozren" košta 15 maraka, radnim danom i vikendom.

Više o temi Gračanica

NEUTVRĐENE OKOLNOSTI
Nesreća kod Gračanice: Auto završilo u koritu rijeke

Više o:

Gračanica Terme
NA VRH

Podijeli članak na