LIDER SDS-A

Šarović: Nije urađeno apsolutno ništa što je Dodik obećao

I tu više nema mjesta nikakvim predstavama za javnost upakovanim u lažni patriotizam, poručio je on

Mirko Šarović. AGENCIJE

A. O.

16.5.2022

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da šest mjeseci nakon pompezne najave o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS, od vojske, carina, bezbjednosti i pravosuđa – očigledno smo dobili jedno veliko ništa.

- Iako je na sjednici održanoj 10. decembra prošle godine donesen niz zaključaka da se u roku od šest mjeseci upute na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu RS, nekoliko ključnih zakona o vraćanju nadležnosti, jasno je a jasno je bilo i tada, da smo samo imali još jednu bezočno osmišljenu prevaru javnosti kako bi se skrenula pažnja sa velikih problema do kojih nas je ova vlast dovela - poručio je Šarović.


Vlast nije ozbiljna

I tada sam, ponavlja Šarović, upozorio da vlast nije ozbiljna u svojoj namjeri i da je Dodik na ovaj način najmanje deset puta prevario građane RS.

- I to svi znaju i malo ko dovoljno razuman je povjeravao u njegovu priču. Kao što i sada svi znamo da će odgovor na istek roka biti u stilu „evo samo što nije“...Sve do izbora. A sva ranija velika obećanja Milorada Dodika o nezavisnosti RS, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i mnoga druga, završila su tako što su odmah po završetku izbora bila ostavljana u ladicu“, pojasnio je predsjednik SDS.

Međutim, kaže on, problem nije samo u činjenici da ova vlast opstaje samo zahvljujući obmanama i proizvodnji „kriza“ i straha.


Lažni patriotizam

- Problem, mnogo veći, je što se te krize smišljeno prozvode upravo onda kada treba dati konkretne odgovore i raditi na rješenjima stvarnih problema. Šta je sa rješenjima za „Inckov zakon“, gdje je odgovor na odluku oko imovine, na nove i stare sankcije i ugrožavanje ekonomije RS, na najbržu inflaciju u regionu i nemanje nikakvih sistemskih mjera za zaštitu naroda - upitao je predsjednik SDS.

Šarović je istakao da su sve ovo krupna i stvarna pitanja koja aktuelna vlast „gura pod tepih“ a koja, uz stalnu korupciju i pljačku javnih resursa, RS ozbiljno izjedaju i urušavaju i na unutrašnjem i na vanjskom planu.

- I tu više nema mjesta nikakvim predstavama za javnost upakovanim u lažni patriotizam, bile one šestomjesečne ili kako smo navikli, mnogo duže i svakodnevne - zaključuje Šarović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.