POTVRĐENO ZA AVAZ

Uhapšeni direktor "Bosnalijeka" predat u nadležnost Tužilaštva KS

Radi se o direktoru "Bosnalijeka" Nedimu Uzunoviću, profesoru Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmedu Jahiću i njegovoj supruzi Elviri Jahić

Uzunović i Jahić predati tužilaštvu KS. Avaz

Piše: M. Aš.

20.5.2022

Troje uhapšenih u jučerašnjoj akciji "AS" jutros su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrđeno je za portal "Avaza".

Radi se o direktoru "Bosnalijeka" Nedimu Uzunoviću, profesoru Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmedu Jahiću i njegovoj supruzi Elviri Jahić.

Oni će biti zadržani 24 sata nakon što ih ispita postupajući tužilac koji će odlučit će o daljim mjerama.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica pretresli poslovne i stambene objekte.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo „Povlaštene informacije“ propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.