UŽIVALI U DRUŽENJU

Bivši učenici Druge gimnazije među kojima su i bh. glumci proslavili 50. godina mature

Među slavljenicima su bili Mirza Tanović, Hasija Borić-Stojić, kao i Devleta Filipović, koja je nekada radila u filmskom arhivu preduzeća Sutjeska film

Bivši učenici Druge gimnazije slavili 50. godišnjicu mature. Facebook

L. K. P.

28.5.2022

Bivši učenici Druge gimnazije u Sarajevu večeras su proslavili 50. godina mature, a neki od njih su cijenjena imena bh. glumačke scene.

Među slavljenicima su bili Mirza Tanović, Hasija Borić-Stojić, kao i Devleta Filipović, koja je nekada radila u filmskom arhivu preduzeća Sutjeska film.

Tanović je televizijsku karijeru započeo u seriji "Teversenove bajke", koja se emitovala na TV Sarajevo 1976. godine. Ona je predstavljala neku vrstu odgovora na britanski humor, a naročito na Monty Python.


Torta razredne fotografije. Facebook

U biografiji Hasije Borić-Stojić nalaze se filmovi "Ratni hljebovi", "Tunel", "Laf u srcu", "Stanica običnih vozova", "Povratak"... Studirala je u Sarajevu, Londonu i Wroclawu.

Devleta Filipović je bila novinarka saradnica kultnog bh. filmskog časopisa Sineast, čiji je koncept bio "širene kulture voljenja filma". Sineast se predstavljao objavljivati 2009. godine, a Filipović je sada direktorica Kinoteke BiH.

Mnogi bivši učenici Druge gimnazije su večeras stigli u Sarajevo iz drugih bivših jugoslovenskih republika kako bi uživali u druženju sa starim prijateljima.

Hasija Borić-Stojić podijelila je na svom Facebook profilu fotografiju torte.

"Olgica nam je napravila tortu - glazura je od nase razredne fotografije. Jestiva!. Kako se to pravi- ne pitajte me! Pitaću Olgu - napisala je u opisu fotografije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.