NOVOFORMIRANA STANICA

Almir Karkelja, načelnik GSS Prenj-Konjic: Imamo izuzetno članstvo, trenutno prikupljamo opremu

Grad Konjic je teritorijalno najveća općina u BiH te je i naša uloga u spašavanju ljudski života i materijalnih dobara s tim još izražajnija, poručio je Karkelja

Piše: E. T.

30.5.2022

Karkelja: U fazi smo prikupljanja opreme. Avaz

GSS Prenj-Konjic u subotu je u Ljubuškom od strane Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini i Horská služba ČR - oficiální stránka, uručena vrijedna donacija u materijalno tehničkim sredstvima za spašavanje.

- Ovo je za našu službu vrijedna donacija obzirom da smo još uvijek u fazi nabavke opreme. Pred nama je puno izazova i odgovornosti, Grad Konjic je teritorijalno najveća općina u BiH te je i naša uloga u spašavanju ljudski života i materijalnih dobara s tim još izražajnija - izjavio je Almir Karkelja načelnik GSS-a Prenj Konjic.

Gorska služba spašavanja Prenj Konjic je novoformirana stanica koja djeluje pri Planinskom savezu FBiH, a prije nekoliko dana su od strane Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK uvršteni kao udruženje građana na listu Službi za zaštitu i spašavanje.

- U fazi smo prikupljanja opreme, imamo izuzetno brojno članstvo i vrlo smo aktivni, do sada smo imali više intervencija i pokazano je zavidno znanje, volja i htijenje. Nažalost ograničeni smo sredstvima i opremom što u mnogo čemu naš rad uslovljava ali nadamo se u narednom periodu da će i to biti riješeno - dodao je načelnik Karkelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.