LIDER PDP-A

Borenović se pita: Zašto Dodik ne ugosti Lavrova u Sarajevu ili Banjoj Luci?

Očigledno ne smije, jer sada je potpuno jasno da ovaj najavljeni susret u Beogradu potvrđuje činjenicu da se BiH pridružila sankcijama Vijeća EU protiv Rusije, kaže Borenović

Borenović: Dodik je svima nešto obećao. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

4.6.2022

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović pita se zašto lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne ugosti ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Sarajevu ili Banjoj Luci umjesto što ide u Beograd.

- Prošli put kada je ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergej Lavrov, dolazio na Balkan, član Predsjedništva BiH se sastao sa njim u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, a sada najavljuje sastanak u Beogradu. 

Zašto Lavrova nije pozvao u posjetu i sastanak u Banja Luku, Sarajevo, Istočno Sarajevo ili bilo gdje u RS i BiH? Očigledno ne smije, jer sada je potpuno jasno da ovaj najavljeni susret u Beogradu potvrđuje činjenicu da se BiH pridružila sankcijama Vijeća EU protiv Rusije, a da je Dodik to krišom omogućio – rekao je Borenović.

Borenović kaže da se Dodik, rastrzan između dvije strane, jer je svima nešto obećao, sada vadi iz problema:

- Bez obzira na sve, ostaje činjenica da je odluke u ime BiH u spoljnjoj politici prepustio bošnjačkoj strani, propustivši da se Republika Srpska pita. Imao je sve mehanizme, ali je jednostavno odlučio da ništa ne učini da se u Sarajevu čuje naš glas – rekao je Borenović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.