NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Šarović poručio Dodiku: Doživio si debakl na svim poljima kreiranja vanjske politike BiH

On je dodao da je u više od 20 slučajeva BiH pristupila sankcijama Rusiji

H. J. I.

6.6.2022

Šarović: Vi imate neku svoju, opasnu igru u kojoj je ulog cijela RS. Arhiva

Dozvolili ste da bošnjački i hrvatski političari dominiraju u kreiranju vanjske politike BiH. Nadigrali su Vas gospodine Dodik, zbog lošeg tima koji ste izabrali da Vas prati u Predsjedništvu BiH, poručio je danas tokom obraćanja u NSRS Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

- Ambasadori BiH se ponašaju kao da smo uveli sankcije Rusiji, ALTEA je produžila mandat, Šmit je govorio i iznio svoj izvještaj u Vijeću sigurnosti, Tegeltija nije ni otvorio vrata Vijeća sigurnosti UN-a. Na svim poljima doživjeli ste debakl u kreiranju vanjske politike BiH - poručio je Šarović.


On je dodao da je u više od 20 slučajeva BiH pristupila sankcijama Rusiji.

- O tim pitanjima trebali ste da raspravljate na Predsjedništvu BiH. Bošnjaci su iskoristili tu priliku i obezbijedili da u više od 20 slučajeva BiH podrži sankcije Rusiji. Poslali ste Tegeltiju u Njujork, a on se tamo nije sreo sa bilo kim. Obilazio je crkve, u hodniku se sreo sa generalnim sekretarom, sa njim se slikao i to je sve - poručio je Šarović.


Predsjednik SDS-a je kazao da ne vjeruje da će ova sjednica dovesti do bilo čega konkretnog, a najmanje srpskog jedinstva.

- Vi imate neku svoju, opasnu igru u kojoj je ulog cijela RS. Vaš komercijalni patriotizam karakteriše ogroman jaz između Vaših riječi i djela. Ništa od toga ne možete vas amnestirati od kraha politike koju vodite. Moj prijedlog je da radite svoj posao u Predsjedništvu BiH, imate vlast i branite interese RS - zaključio je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.