SARAJEVO

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva odbrane BiH i Međunarodnog crvenog križa

Strane potpisnice su usaglasile da će sarađivati i pomagati jedna drugoj, u skladu sa svojim mandatima, nadležnostima i odredbama ovog memoranduma

Sa potpisivanja sporazuma. MO BIH

A. O.

7.6.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je delegaciju Međunarodnog crvenog krsta/križa (MCKC) na čelu sa Elmirom Camićem, šefom delegacije u Sarajevu, sa kojima je potpisao Memorandum o razumijevanju između Ministarstva odbrane BiH i MCKC, 7. juna 2022. godine.

Potpisani Memorandum o razumijevanju dvije institucije odnosi se na saradnju i uslove pristupa arhivskim depoima bivših entitetskih vojski vezano za arhivu koja se odnosi na osobe koje se vode kao nestale uslijed oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini.


Sa održanog sastanka. MO BIH

Potpisivanjem ovog dokumenta Bosna i Hercegovina je prva zemlja u regionu koja će svoju arhivu nastalu u periodu rata od 1992. do 1995. dati na uvid instituciji Međunarodnog crvenog krsta/križa.

Strane potpisnice su usaglasile da će sarađivati i pomagati jedna drugoj, u skladu sa svojim mandatima, nadležnostima i odredbama ovog memoranduma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.